4. elokuuta 2012

Esittelyssä G.I.D.-efektilakka

Vaikka yleensä en kuvaa ja esittele erikseen lakkojani ynnä muita kynsitarvikkeitani, niin lupasin kuitenkin esitellä halutessanne paremmin mun Mehron-merkkisen G.I.D.- eli Glow In the Dark lakkani, joka on siis pimeässä hohtava efektilakka. Tässäpä nyt siis tulee! Luvassa on toki sanallista selitystä, mutta myös pari havainnollistavaa kuvaa.


Pullossa tämä kyseinen lakka näyttää aika samealta, jopa hiukan kellertävältä. Pimeässä se sitten hohtaa hienosti UV-vihertävänä. Tää on kätevä lakka siinä mielessä, että se on maltillisesti levitettynä melko väritöntä, joten sitä voi käyttää periaatteessa minkä tahansa lakan päällä. Nukkumaan menessä on sit kiva tiirailla ufokynsiä ;)


Tein tällaisen lakkatestin paperille, jotta efektiä on helpompi vertailla. Ylempi kuva on otettu illalla sisävalossa, ja käytin värillisenä lakkana samaa lakkaa kuin tässä postauksessa, missä efektilakka tuli ekan kerran puheeksi.

 1. Värilakkaa (China Glaze 1032 Aquadelic) yksinään yksi kerros.
 2. Värilakkaa yksi kerros, sen päällä G.I.D.-lakkaa yksi kerros.
 3. Värilakkaa yksi kerros, sen päällä G.I.D-lakkaa yksi kerros ja päällimmäisenä yksi kerros Sally Hansenin kirkasta päällyslakkaa.
 4. G.I.D.-lakkaa yksinään kolme kerrosta + yläosaan tiputettu vielä paksumpi tippa lakkaa.
 5. G.I.D.-lakkaa yksinään yksi kerros.


Tämä alempi kuva on sitten otettu sisällä pimeässä. Numerossa 2 näkyy tuollaine tumma laikku, koska ehdin osua siihen kyynärpäälläni (?!?) kuivumisvaiheessa - ja sen nirhauman näkee myös tuosta ylemmässä olevasta kuvasta. Luonnollisesti G.I.D.-lakka toimii sitä paremmin mitä enemmän sitä kynnelle laittaa, kuten numero 4 osoittaa, mutta jos lakkaa laittaa paksusti niin se tottakai samentaa alla olevan lakan väriä - kuten paperistakin huomaa, tuossa nelosen kohdalla se jo hieman kellertää kun efektilakkaa on niin tuhdisti kerrostettu.

Itse suosin siis sitä, että laitan vain yhden ohuen kerroksen G.I.D.-lakkaa ja sen päälle sitten tarvittaessa kirkkaan lakan kiiltoa antamaan. Kirkas lakka ei siis peitä tuota hohtoa juurikaan. Efektilakkaa pystyy myös "lataamaan" eli pitämään kyseisellä lakalla lakattuja kynsiä vaikka lampun edessä hetken ennen pimeään menemistä: hohto-efekti näkyy ainakin hetken aikaa voimakkaampana, vaikka lakkaa olisikin hiukan ohuempi kerros. Näitä esimerkkilakkauksia ei oo sitten latailtu mitenkään eikä kuviakaan käsitelty edes valkotasapainon tai kontrastien puolesta - mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan aikaansaamiseksi!

Parhaiten tää toimii omasta mielestäni värikkäiden lakkojen päällä, koska niiden päällä efektilakka ei oikeastaan erotu päivällä. Pelkästään mustan tai valkoisen lakan päälle laitettaessa täytyy olla sit vähän tarkempi, jos ei halua tästä jäävän mitään sameutta pintaan. Pimeässä ollessa taas ei oo oikeastaan väliä, millaisen lakan päällä efektilakka on: se hohtaa joka tapauksessa. En ole tainnut kokeilla, miten tää näkyy (tai on näkymättä) valoisalla todella kiiltävien ja shimmeristen lakkojen päällä yksinään ilman kirkasta lakkaa, täytyy testailla joku kerta.

Tässä vielä postauksia, joissa oon kynsissä käyttänyt tätä G.I.D.-efektilakkaa:
näissä turkooseissa, persikkaisissa sekä helmikoristelluissa kynsissä. En kyllä itse huomaa mitään normaalista poikkeavaa kynsikuvissa, vaikka tätä efektilakkaa pinnalla onkin :) Oman lakkani olen ostanut netistä, vastaavaan lakkaan en ole ns. kivijalkakaupoissa törmännytkään.

Toivottavasti tästä postauksesta oli teille hyötyä :) Yritän joku kerta kuvata tämän ihan kynsillä saakka, nyt kun tää vertailu-pohja on tehty!

9 kommenttia:

 1. kiitos kun liityit lukijakseni =)

  VastaaPoista
 2. Eipä mitään, kynsipostauksia odotellessa! :)

  VastaaPoista
 3. Määki haluun. Kivan olonen lakka :)

  VastaaPoista
 4. Ei kun hankkimaan vaan, saa pientä säväystä lakkaukseen kuin lakkaukseen :3

  VastaaPoista
 5. voikko linkata sivun mistä tuota saa?:p

  VastaaPoista
 6. Kiitso selvennyksistä! Mielenkiintoinen juttu.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Kokeileppas Googlettaa Mehron kynsilakka tms ;)

  Sed: Eipä mitään! :) Hyvä jos tästä oli jotain hyötyä!

  VastaaPoista
 8. Terve! Liityin just lukijaksesi :) Selasin tätä blogias tooosi pitkälle ja siksi päätin jäädä koska teet semmosia ihania tyttömäisiä kynsiä jossa on paljon paljon timantteja ja pinkkejä juttuja. Tykkään ja inspiroiduin heti! Pakko kokeilla jotain yhtä glamouria omalla tekniikalla :))

  VastaaPoista
 9. Oi kuinka ihana kuulla että tykkäät :) Timantteja ei voi koskaan olla liikaa, hihii! Tervetuloa lukemaan ja toivottavasti täältä löytyy inspistä tulevaisuudessakin :> Kiitti kommentistasi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huom: blogin ylläpitäjä tarkistaa viestit ennen julkaisemista ja päättää kommenttien hyväksymisestä ja hylkäämisestä. / Thanks for your comment! Attention: the blog administrator can accept or reject comment before it is published.