6. heinäkuuta 2012

Tulossa: Inspiroidu nail art-kirjasta

Tällä kertaa näytillä ei ole omia lakkatekeleitä, vaan eräs kirja, jonka ostin jonkin aikaa sitten. Kyseessä on parissa muussakin kynsiblogissa vilahtanut Nail Art Sourcebook, jossa on siis noin 250 sivua pelkästään kynsijuttuja. Kirja sisältää erilaisten kynsikuvien lisäksi vinkkejä koristeluiden tekemiseen ja yleistietoa vaikkapa erilaisista siveltimistä ja ja koristetarvikkeista. Tää on mun mielestä hyvä kirja vasta-aloittelijoille, mutta myös hiukan kaemmin kynsiharrastuksen parissa viihtyneet lukee ja selailee tätä varmasti ihan mielellään... :)Kirjassa käytetty englanti on ihan peruskieltä, ja monet Suomessakin käytössä olevat kynsitaiteen termit tulevat monesti suoraan enkusta, mikä auttaa ymmärtämistä entisestään. Kirja on jaoteltu muutamiin erilaisiin teemoihin ja se helpottaa selaamista, varsinkin jos hakusessa on juuri tietynlaiset lakkaukset ja koristelut.Kirjaa myy ainakin Suomalainen kirjakauppa, oma kappaleeni sijaitsi enkunkielisten kirjojen hyllystä - eli jos sua alkoi tällainen opus kiinnostaa, niin käy sieltä kattomassa, että löytyykö! Hintaa kirjalla on 14,95€, mikä ei ole mielestäni lainkaan paha summa maksaa kovakantisesta ja täysin uudesta kirjasta. (Vertailun vuoksi mainittakoon, että omistan entuudestaan kaksi kynsitaide-lehtistä/vihkoa. Yhdessä vihkossa on noin 65 sivua, ja hintaa näillä oli uutena 11€/kappale...!)

online gif creator


Näin pienen esittelyn jälkeen päästäänkin postauksen pointtiin. Aion nimittäin nyt oikeasti hyödyntää tätä kirjaa luovuuden lähteenä ja tehdä jokaisesta kirjan teemasta inspiraation saaneen lakkauksen. Kai tätä voisi jo haasteeksi kutsua...! Tarkoituksena on siis tosiaan käyttää kirjaa juurikin inspiraation hakemisessa ja kehittää saatuja ideoita omanlaisiksi, eikä apinoida kuvia suoraan omalle kynnelle. Postaan toki oman tuotokseni hyöstettynä alkuperäisellä inspiskuvalla, jotta nähdään mistä on lähdetty liikkeelle ja mihin lopulta päädytty.

Teemoja on ylempänä olevan kirjan sisällysluettelon mukaan seitsemän kappaletta, ja ne ovat vapaasti suomennettuna kukkakuvioinnit, graafiset kuviot, esittävät kuvat & teemakynnet, glitterit & metallit, korukivelliset kuvioinnit, romanttiset & häät sekä 3D-taide. Ajattelin ensin tätä hommaa viikkohaasteen muodossa, mutta koska en todennäköisesti raaskisi tehdä uusia kynsiä joka päivä, niin sovitaan, että seuraavat seitsemän kynsipostausta tulevat olemaan kirjasta inspiksen saaneita. Jos jaksan, niin kahdeksas postaus voisi sitten olla ihan mistä kirjan aiheesta napattu kynsitaiteilu. Miltäs kuulostaa? :)

Eli seuraavasta postauksesta lähtien blogissa alkaa oma Inspiroidu nail art kirjasta haasteni, joista ensimmäisenä on vuorossa floral design eli kukkakuviointi. Katsotaan mihin mallikuvaan päädyn ja mitä saan aikaiseksi :)  

4 kommenttia:

  1. hyvältä kuullostaa!:)

    VastaaPoista
  2. Vaikutttaa ihan hyvältä kirjalta inspiraation lähteeksi!

    VastaaPoista
  3. Jep! Nettihän on tottakai pullollaan vaikka mitä hienoja kynsikuvia mutta onhan se eri fiilis selata kirjaa 8)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huom: blogin ylläpitäjä tarkistaa viestit ennen julkaisemista ja päättää kommenttien hyväksymisestä ja hylkäämisestä. / Thanks for your comment! Attention: the blog administrator can accept or reject comment before it is published.