16. huhtikuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

PERUSTIEDOT

Nimi / Ikä / Asuinpaikka / Koulu tai työpaikka?
- Ida-Maria, tuttujen kesken iiTu. Tänään täytän tasan 20 vuotta! Asun tällä hetkellä Keski-Suomessa yhdessä Ollin (aka poikakaverin/avomiehen/kihlatun) kanssa, ja koulutukseltani olen ylioppilas. Tällä hetkellä en opiskele tai ole vakituisesti töissä, pyrin kuitenkin takaisin koulunpenkille.
//EDIT 22.9.2012: Koulunpenkillä ollaan oltu jo reilusti yli kuukausi, eli parin vuoden päästä valmistun kosmetologiksi!
KYNSIAIHEISET KYSYMYKSET

Mitä alus- ja päällyslakkoja käytät? :) / Montako kynsilakkaa sulla on yhteensä?
- Tällä hetkellä käytän sekä alus- että päällyslakkana Sally Hansenin Maximum Growth Base + Top Coatia, pikakuivattavana taas Cesarsshopin ja Nubarin kuivattajaa. Sivun ylälaidasta löytyy Lakat ja huoltotarvikkeet-linkki, josta löytyy kaikki kokeilemani alus- ja päällyslakat, viilat, poistoaineet, käsirasvat ynnä muut sekä lista kaikista omistamistani kynsilakoista. Sieltä voi tsekkailla myös kynsilakkojen määrän, en nyt jaksa tarkistaa tarkkaa lukemaa, mutta pelkästään värillisiä ja glitterlakkoja mulla on jotain 120 kappaletta tällä hetkellä eli huhtikuussa 2012.


Onko sulla jotain vinkkejä kynsien kasvatukseen ja siihen, miten niistä saisi vahvat ja kestävät, eikä ohuet ja helposti lohkeilevat?
- Oon itse huomannut, että parhaiten kynnet säilyvät pitkinä ihan vaan lakkailemalla niitä, koska lakka yksinkertaisesti suojaa kynttä. Ihan vaan kirkastakin lakkaa kannattaa käyttää juurikin suojana, jos muuten ei halua tai jaksa lakkailla ja koristella. Aluslakoista kannattaa valita omalle kynnelleen sopiva lakka, esim. hauraalle kynnelle vahvistava tai kovettava tuote. Myös ihan oikeiden maitotuotteiden (eikä vain ja ainoastaan kalkki-tablettien sun muiden pillereiden) syöminen auttaa vahvistamaan kynsiä.
     Hallaa kynsille tekevät sekä todella kosteat että todella kuivat olosuhteet. Myös vahvat puhdistus- ja siivousaineet haurastuttavat kynsiä, kannattaa siis käyttää hanskoja siivotessa ja tiskatessa. Kuivumista voi ehkäistä rasvaamalla ja öljyämällä kynsiä, kynsinauhoja ja käsiä. Kynsilakkoja ei kannata poistaa repimällä, koska se voi poistaa myös vahingossa päällimmäisestä kynsilevystä palasia, vaan poistamiseen kannattaa käyttää kynsilakanpoistoainetta - mieluiten öljypitoista tai asetonitonta.
    Jos kynsi katkeaa tai lohkeaa, kannattaa mieluummin viilata kuin leikata, ja jos leikkaat niin viilaa heti kynsi vielä sen jälkeen. Leikkaaminen nimittäin saa kynsilevyt irtoamaan toisistaan, ja näin ollen kynnet liuskoittuvat ja heikkenevät entistä herkemmin. (Huom! Vinkit omiin kokemuksiin pohjautuvia, ei absoluuttisia totuuksia!)


Miten sun kynnet on aina noin hyvinvoivan näköiset, pitkät ja kauniit :) / Miten itse hoidat omia kynsiäsi ja käsiäsi? :) / Mitä tuotteita käytät käsien ja kynsien hoitoon? :) Sulla on nimittäin oikeesti kauneimmat kädet ikinä! :)
- Karmea totuus on, että kynteni ovat aika huonolaatuiset, helposti taipuilevat ja liuskoittuvat :/ Eli eivät ole sieltä parhaimmasta päästä kynsiharrastusta ajatellen ja vaativat jonkin verran hoitoa ja ylläpitoa. Kynsien kynsipeti on kuitenkin suht pitkä, joten vaikka kynnet ovat välillä lyhyemmätkin, niin pituutta löytyy hyvin lakkausten tekoon. Myös sormeni ovat pitkät, vaikkakin kapeat, ja luultavasti sekin vaikuttaa yleisilmeeseen mitä tulee käsiin ja kynsiin :)
    Käsien rasvaus ja kynsinauhojen öljyäminen auttavat ja ehkäisevät kuivumista ja pitävät kädet kauniina. Hieron rasvat sun muut kunnolla käsiin, koska aineet imeytyvät paremmin, ja hieromisen itsessäänkin pitäisi stimuloida kynsien kasvua, kun verenkierto sormissa lisääntyy jne. Käsirasvana käytän yleensä Natusanin käsirasvaa, ja kynsinauhaöljynä vaniljalle tuoksuvaa öljyä, merkkiä en tiedä. Lakat ja huoltotarvikkeet-linkistä löytyy kaikki käyttämäni tuotteet.
    Kynsiöljyn tilalla voi käyttää mielestäni ihan hyvin vaikkapa Vaseliinia, ja käsirasvaksi sopii myös tavallinen kosteusvoide: niillä pääsee jo hyvin alkuun. Itse rasvailen ja öljyän joka päivä, ja erityisesti silloin jos kädet ja kynnet joutuvat rasituksen kohteeksi, kuten poistaessa kynsilakkoja. Käytän aina jonkinlaista öljyä sisältävää kynsilakanpoistoaineita, jonka pitäisi olla hieman hellävaraisempaa kynsille ja käsille. Kynsiä lakatessa taas käytän pohjalla aluslakkaa, jota saatan laittaa parikin kerrosta oman kynnen vahvistamiseen.
    Jos kynsi alkaa liuskoittua, irroitan liuskoittuneen osion viilaamalla hellästi (ei siis saa repiä palasia irti!), ja viilaan sitten kynnen pinnan tarvittaessa tasaiseksi ja laitan yhden tai kahden kerroksen kirkasta lakkaa vahvistamaan kynttä. Näin kynsi ei lähde liuskoittumaan enempää. Ja niin, inhoan viilaamista, mutta oon siedättynyt lasiviilan käyttämiseen :) En edes omista kynsisaksia enää. Kynnet ovat yleensä paremmassa kunnossa, kun näiden juttujen lisäksi muistan syödä monipuolisesti erityisesti kasviksia ja maitotuotteita sekä juoda vettä: sisäinen kosteutus on tärkeää. Kokeilussa on nyt myös Piimax- ja sinkkitabletti-kuuri, en vielä osaa sanoa onko noista mitään hyötyä itselleni, kun olen vasta aloittanut noiden popsimisen.
//EDIT 22.9.2012: Oon nyt keväästä saakka syönyt tuota sinkkiä ja biotiiniä, ja kynnet on ihan hyvässä kunnossa. En kyllä sanoisi, että on juurikaan eroa entiseen, mutta ihon kunto taas on huomattavasti parempi!
   Tässä oli nyt muutama tärkein juttu kynsien ja käsien hoidosta, mitä tuli näin äkkiseltään mieleen :)


Miten usein ostelet uusia kynsilakkoja tai kynsituotteita? / Paljonko sulla menee rahaa esim kuukaudessa kynsiin?
- Melkein joka kuukausi tulee osteltua jotain, useimmiten tilailen netistä. Varsinkin alus- ja päällyslakkaa sekä pikakuivattavaa menee tottakai paljon, kun niitä jokaisen lakkauksen yhteydessä käyttää. Monesti siis ostan täysin samoja tuotteita loppuneiden, hyväksi todettujen tuotteiden tilalle. Täysin uusia hankintoja tulee hiukan harvemmin tehtyä, ihan siksikin että multa alkaa loppua säilytystila varsinkin lakkojen kanssa :P
     En oo oikeasti pitänyt mitään kirjaa siitä, kuinka paljon menee rahaa lakkoihin sun muihin. Suosin kuitenkin pitkälti esim. halpislakkoja, enkä vaikkapa keräile mitään tiettyä lakkamerkkiä, joten mitään ihan huimia summia en omasta mielestäni saa uppoamaan tähän harrastukseen kuukausittain - huima summa on tosin venyvä käsite tässäkin asiassa. Kynteni ovat omat, joten ei mee rahaa niihinkään siihen malliin kuin mitä menisi rakennekynsien kanssa. Saan välillä kynsijuttuja myös esim. lahjaksi sukulaisilta, ja yhteistyön kautta tulee välillä tuotteita testiin, joten ihan kaikkea ei tarvitse omasta pussista kustantaa.


  
MUUT KYSYMYKSET

Kauanko olet seurustellut poikakaverisi kanssa? / Minkä ikäisenä aloit seurustella poikakaveris kanssa? Kaunko olitte yhessä ennen kihloja? / Onko teillä paljon ikäeroa?
- Alettiin seurustella vuoden 2007 lopussa, itse olin tuolloin 15 vuotias. Olli on syntynyt loppuvuodesta -91 ja minä taas myöhemmin keväällä -92, joten ollaan "eri vuosimallia", vaikka ikäeroa onkin alle puoli vuotta. Kihloihin mentiin, kun oltiin ehditty olla päälle neljä vuotta yhdessä.


Missä ja miten tapasitte [poikakaverisi kanssa]?
- Alunperin tarkoituksenani oli lähteä ottamaan erään vanhan tutun ja hänen bändinsä treeneistä kuvia heidän kotisivujaan varten, ja menin treenikämpälle juurikin Ollin kyydillä. Silloin tavattiin siis ihan ekan kerran! Olli soitti bändissä rumpuja ja minäkin päädyin lopulta valokuvaajasta bändin jäseneksi. Musiikki yhdistää :)Mitä mieltä poikaystäväs on sun kynsiharrastuksesta ja blogistas?
- Ollin mielestä tämä on harrastus siinä missä muutkin. Hyvä, että oon löytänyt mieleistä puuhaa mitä tehdä vapaa-ajalla :) Ja blogi on siisti ja hyvä juttu myöskin.


Jos saisit yhden päivän olla jokin ihan mikä vain eläin mikä olisit?
- :D Ihana kysymys. Ehkä jokin lintu, kun lentäminen vois olla kiva kokemus. Vaikkapa haukka vois olla hyvä lintuvalinta. Tai sitten kissa, saisin viettää edes yhden kunnon kissanpäivän!

Kuva abivuodelta, meillä oli teemapäivä
ja aiheena musagenret!

Mitkä on sun tulevaisuuden suunnitelmat, haluutko esim. tehdä kynsiä työksi vai jotain muuta?
- No tällä hetkellä tulevaisuus on aika avoin varsinkin ammatti- ja työasioiden kannalta. Oon hakenut aika moneen koulutusohjelmaan aina toimintaterapeutista kosmetologiksi, joten eiköhän se tässä muutaman kuukauden sisällä selviä mikä musta mahdollisesti tulee isona :) Voisin tehdä kynsiä ammatiksenikin, mutta toisaalta ois kiva pitää se ihan vain harrastuksena. Toimiihan kynsien näpräily arjen keskellä sellaisena henkireikänä, jonka parissa saa toteuttaa luovuuttaan jne.
    Muutenkin kyllä tulevaisuus on aika avoin, saa nähdä mitä elämä tuo tullessaan!


11 kommenttia:

 1. oot tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
 2. hihi sun miehellä on hassut kulmakarvat :) näyttää söpöltä :3

  VastaaPoista
 3. Hani: Voi että, kiitosta vain x) Kauneus on tunnetusti katsojan silmissä!

  Anonyymi: Itse en oo oikeastaan koskaan kiinnittänyt niihin erityistä huomiota, ehkä siks kun itsellänikin on luonnostaan tummat ja leveät kulmat - oon vaan näyttänyt niille hieman pinsettejä :) Mutta söpöhän tuo mies kulmakarvoineen kaikkineen on, kyllä! :3

  Kiitos kommenteistanne!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Paljon paljon onnee !

  VastaaPoista
 6. panda ja eeemmi-: Kiitti onnitteluista :)

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon :D Ompas meillä lähekkäin synttärit!

  VastaaPoista
 8. Niinpä, haha! Kiitos ja sitä samaa eli onnea sullekin 8D

  VastaaPoista
 9. oi että oot kaunis =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Huom: blogin ylläpitäjä tarkistaa viestit ennen julkaisemista ja päättää kommenttien hyväksymisestä ja hylkäämisestä. / Thanks for your comment! Attention: the blog administrator can accept or reject comment before it is published.